Intracommunautaire / BTW-vrije levering binnen de EU

Indien u beschikt over een BTW-plichtig bedrijf met een geldig BTW nummer in een land binnen de EU (m.u.v. Nederland) heeft u de mogelijkheid om uw bestelling BTW vrij af te rekenen. Dit wordt een intracommunautaire levering genoemd en wordt automatische verrekend wanneer je een factuur adres invult in een land binnen de EU met een geldig BTW-nummer. 

Voorwaarden BTW-vrij leveren

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle intracommunautaire leveringen:

    • De transactie vindt plaats tussen 2 btw-plichtige ondernemingen binnen de EU. Dit betekent dat de bestelling op naam staat van een btw-plichtige geregistreerde onderneming.
    • Er is een geldig btw-nummer ingevuld bij het plaatsen van de bestelling. Dit btw-nummer behoort toe aan een onderneming die geregistreerd en vindbaar is middels het VIES (Systeem voor BTW nummer uitwisseling EU).
    • Het factuur- en leveradres van de bestelling is hetzelfde als het adres waarop de onderneming bij het VIES is geregistreerd.

Uw gegevens worden automatisch gecontroleerd bij het invoeren van uw adres. Bij de eerste bestelling wordt vervolgens handmatig uw BTW nummer nogmaals gecontroleerd. Indien alle gegevens correct zijn ingevoerd wordt uw bestelling vervolgens naar u verzonden. Mochten er toch nog onvolkomenheden worden aangetroffen, dan nemen wij vanzelf contact met u op om deze te verhelpen.


Nieuwsbrief