Korg Kross 2-88 Synthesizer Workstation

€ 999,00

Besparing: € 249,00

€ 750,- incl. BTW

Direct leverbaar uit voorraad GRATIS verzending

Toevoegen aan Verlanglijst

Productinformatie

De Korg Kross 2-88, de langverwachte opvolger van de KROSS, is een compact, draagbaar workstation met een enorm scala aan sounds. Terwijl het zijn karaktertrekken als ultralichtgewicht, compact en in staat te werken op batterijen behoudt, breidt dit nieuwe model de sounds en functionaliteit van de KROSS gigantisch uit. Aanvullend op de meer dan duizend voorgeprogrammeerde sounds is er een PCM-geheugenuitbreiding toegevoegd. Eveneens nieuw is de pad sampler die volwaardige sampling mogelijk maakt en de functionaliteit van een USB-audio/MIDI-interface. De kleurstelling is zelfs nóg hipper en de gebruikersinterface maakt zelfs voor beginners intuïtieve bediening mogelijk.

Kies moeiteloos het geluid dat je wilt bespelen, modelleer dit naar je fantasie, sample een geluid, creëer frases en ritmes, neem je vocalen of je gitaar op, neem de KROSS 2 mee op het podium en perform. Wat je artistieke invalshoek ook is, jij kunt het laten gebeuren. De KROSS 2 is een veelzijdig synthesizerplatform met creatieve vrijheid in gedachten.

Eigenschappen:

 • Een royale selectie van meer dan 1.000 voorgeprogrammeerde sounds
 • 128MB aan PCM-geheugenuitbreiding ingebouwd en ondersteuning van optionele libraries
 • De rijke, expressieve kracht van de EDS-i sound engine en een royale selectie effecten met 134 types
 • Uitmuntende samplefunctionaliteit en 16 samplepads
 • De lay-out van het bedieningspaneel biedt toegang tot functies zonder dat je de weg kwijtraakt
 • Realtime bedieningssectie voor snelle bewerking van parameters
 • Favorite-functie waarmee je 128 vaak gebruikte sounds kunt vastleggen en oproepen
 • Snel aanbrengen van splits of layers door middel van een enkele druktoets
 • Ultralichtgewicht, compacte behuizing: het model mat 61 toetsen weegt slechts 3,8kg; lichtste in zijn klasse
 • Lange batterijgebruiksduur: zes AA-batterijen leveren to zeven uur gebruik
 • Een line-up met kleuren in een ongeëvenaarde afwerking die zijn klasse overstijgt
 • Audiospeler/recorder die eenvoudig kan worden getriggerd door middel van de pads
 • Sequencer, drumspoor en arpeggiator om je songproductie te ondersteunen
 • Royaal aanbod van ingangen voor zanger-instrumentalisten of vocoder-gebruik zonder de noodzaak van extra apparatuur
 • Fungeert ook als USB-audio-interface


 


Een royale selectie van meer dan 1.000 voorgeprogrammeerde presets
De geluidskwaliteit van KORG synthesizers wordt onderschreven door vooraanstaande musici van over de hele wereld. De doorontwikkelde KROSS 2 breidt de polyfonie uit van 80-stemmig naar 120-stemmig en verruimt het aantal interne programmma’s aanzienlijk van 809 naar 1.075. Met meervoudig gelaagde piano’s en elektrische piano’s, vette strijkers en andere nieuwe sounds die uitmuntend werken in welke bandsetting ook, alsook de laatste drumkits om hedendaagse stijlen als EDM te bestrijken. Deze brede selectie aan programma’s omvat alles van je nodig hebt bij live-optredens tot en met producties in de studio.

Ingebouwd PCM-geheugen en ondersteuning voor optionele libraries
De KROSS 2 levert nu 128MB aan ingebouwde PCM-geheugenuitbreiding. Door te kiezen voor de optionele libraries die na de release van de KROSS2 worden uitgebracht, kun je de interne sounds van de KROSS 2 uitbreiden afhankelijk van je behoeftes met betrekking tot je speelstijl of situatie.

De rijke, expressieve kracht van de EDS-i sound engine, volledig aangevuld met effecten
De eersteklas EDS-i sound engine (Enhanced Definition Synthesis-integrated) werd geërfd van KORG’s professionele synthesizers. Je kunt tegelijkertijd zeven effecten gebruiken: vijf inserts en twee op de master. Er is rijke, expressieve power beschikbaar door middel van een selectie van 134 kwaliteits-effecten, inclusief standaard effecten als delay en reverb alsook amp modeling, vintage effecten en zelfs vocoder.

Uitmuntende sampling-functie en een pad sampler
Als eerste in zijn klasse is de KROSS 2 voorzien van een unieke samplefunctie die 16 bespeelbare pads biedt. Je kunt opnemen via de LINE IN-ingang en een stereosample van maximaal 14 seconden aan elk van de pads toekennen. Tot vier pads kunnen tegelijkertijd worden getriggerd. Je kunt de samplegolfvorm bewerken met gebruikmaking van functie als start-, eind- en loopunt en normalize, en zelfs resampling binnen de KROSS 2, waardoor je grootschalig kunt samplen zonder dat je extra apparatuur nodig hebt. Lange audiobestanden op een SD-card kunnen ook aan deze pads worden toegekend.

Rechttoe rechtaan toegang tot de sounds en functies die je nodig hebt
Het is eenvoudig op de KROSS2 je weg te vinden, dankzij de gebruiksvriendelijke lay-out. Sinds de eerste KROSS is het bedieningspaneel verder verbeterd, ervoor zorgend dat wie dan ook binnen de enorme verscheidenheid aan keuzes snel toegang heeft tot de gewenste sounds en functies.

Realtime bedieningssectie
Met de nieuwe realtime bedieningssectie kun je de hoofdparameters van de KROSS 2 direct bedienen zonder dat je door een hiërarchisch menu hoeft te navigeren. Aanvullend op de realtime bediening van de sounds en de effecten, en eenvoudige bewerking van programma’s, kun je de knoppen gebruiken om op een gemakkelijke manier de instellingen van de vocoder aan te passen of het tempo van de arpeggiator of de sequencer in te stellen.

Favorites-functie
Met de Favorites-functie kun je vaak gebruikte programma’s en combinaties vastleggen en die oproepen met een enkele druk op de knop. Deze functie is tevens uitgebreid naar 128 locaties; het dubbele aantal t.o.v. de eerste generatie van de KROSS. Deze functie is in het bijzonder handig voor livemusici die op het podium snelle toegang nodig hebben tot een specifieke set geluiden.

Snelle layers/splits
De layer/split-functie, waarmee je twee geluiden kunt stapelen of toewijzen aan zones links en rechts op het klavier, is nu simpeler in te stellen dankzij de specifiek bijbehorende Layer/Split-toets.

Category-draaiknop
Er is een Category-draaiknop waarmee je de sound die je zoekt in een oogwenk vindt binnen een immens scala van keuzes. Kies gewoon het algemene type geluid, zoals piano of orgel, en maak je selectie snel en efficiënt.

Ultra lichtgewicht en een compacte behuizing, werkt ook op batterijen
De verbazende draagbaarheid van de KROSS-serie is handiger dan ooit. Het model met 61 toetsen is voorzien van een nieuw en stijlvol design en zijn gewicht is nog verder teruggebracht van 4,3kg voor het voorgaande model tot een zelfs nog meer lichtgewicht 3,8kg. Aanvullende verbeteringen met betrekking tot de efficiënt stroomverbruik maken tot zeven uur gebruik op zes AA-batterijen mogelijk. Het model met 88 toetsen biedt een compartiment voor accessoires, voor reservebatterijen en kabels, alsook een van bovenaf toegankelijk batterijencompartiment. Bij beide modellen is het KORG-logo op de achterzijde volledig verlicht, waardoor je er op het podium uit springt.

De ultieme afwerking van de behuizing die zijn klasse overstijgt
De doorontwikkelde KROSS 2 is ook qua afwerking hoogwaardig. Om te beginnen is het model met 88 toetsen voorzien van een stijlvolle, stoer donkerblauwe kleur. Het model met 61 toetsen is voorzien van een ‘super matzwarte’ kleur met hoogwaardige, rubbercoating die duurzaam is en geweldig aanvoelt. Royal gebruik van deze geavanceerde rubbercoating maakt van het instrument een buitengewoon professionele verschijning. Het model met 61 toetsen is daarnaast beschikbaar als limited edition verkrijgbaar met een rood-gemarmerde kleur. Deze speciale rood-gemarmerde afwerking is uniek en verschilt per exemplaar van de KROSS 2. 

Audio-speler/recorder die je moeiteloos triggert met de pads
Met de ingebouwde stereo audio-recorder kun je je KROSS 2-performance opnemen of een externe bron zoals vocalen overdubben. Ook is er een Pad Audio Play-functie waarmee je opgenomen geluiden of geïmporteerde audiobestanden voor het afspelen kunt toekennen aan elk van de 16 pads. In tegenstelling tot de sampling-functie kun je hiermee opnemen en afspelen waarbij de lengte alleen wordt beperkt door de capaciteit van de SD-card. Je kunt op een pad tikken voor het afspelen van een backing track van een complete song, terwijl jij performt op het klavier, of de pads gebruiken om een effect te triggeren of achtergrondmuziek af te spelen.

16-sporen MIDI-sequencer
De 16-sporen MIDI-sequencer legt je performance op het klavier en bewegingen van controllers vast als MIDI-data. Hij kan ook je performance op de sampler pads opnemen, voor een gemakkelijke manier om schetsen van ideeën voor songs te creëren.

Stepsequencer
Hiermee kun je de 16 pads gebruiken om snel en intuïtief eigen ritmepatronen van maximaal 64 stappen te creëren.

Drumspoor
Met het drumspoor kun je met een simpele druk op de knop een ritme aan je performance toevoegen. Kies uit 722 drumpatronen die een scala aan stijlen omvatten.

Arpeggiator
Deze functie is een geweldige manier om ideeën voor songs op te doen. Houd simpelweg klaviertoetsen ingedrukt om ritmische akkoorden, basfrases en gitaar-strumming te genereren.

Mic-aansluiting voor zanger-instrumentalisten of vocoder-gebruik zonder noodzaak van andere apparatuur
Op de 1/4"-jack-microfooningang kun je rechtsreeks een microfoon aansluiten, zodat het voor een zanger-instrumentalist bij een liveoptreden niet nodig is een aparte mixer mee te brengen. Ook is er een vocoder-functie ingebouwd en je kunt de vocoder-sounds simpel bedienen met snelle toegang via de realtime bedieningssectie. Tevens is er een stereo LINE IN-ingang (mini-jack) om je audiospeler op aan te sluiten of om te samplen.

Werkt ook als USB-audio-interface
Aanvullend op de functionaliteit van USB-MIDI-interface is er ook die van USB-audio-interface toegevoegd. Je kunt de KROSS 2 ook op je Mac- of Windows-computer aansluiten en ‘m gebruiken voor DAW-opnames of het instrument simpelweg gebruiken om te spelen in combinatie met je iPad of iPhone. De hoogwaardige soundmodule-app KORG Module kan worden gebruikt als externe soundmodule die wordt bespeeld vanaf de KROSS 2 of je kunt performen met backing tracks die je hebt gemaakt met de KORG Gadget DAW-app, alles met de gemak van het aansluiten van één kabel. Tevens zijn er de bijbehorende KROSS2 Editor en Plug-In Editor beschikbaar. Hiermee kun je bewerkingen uitvoeren terwijl je in een oogopslag talrijke parameters op je computer ziet of waarmee je de KROSS 2 als softwaresynthesizer binnen je DAW kunt gebruiken. 

Specificaties:

 • Korg Kross 2-88 Synthesizer Workstation
 • 88 toets NH (Natural weighted hammer action) gewogen klavier (A0–C8)
 • Display: 240 x 64 pixel LCD backlight
 • Systeem: EDS-i (enhanced definition synthesis - integrated)
 • Max polyfonie: 120 of 60 voices afhankelijk van gekozen modus
 • Preset PCM Memory
  • Approximately 128 MB (calculated as 48 kHz / 16-bit linear PCM data equivalent)
  • 496 multisamples (including seven stereo), 1014 drumsamples (including 49 stereo)
 • Expansion PCM Memory: Approximately 128MB (*when converted to 48 kHz 16-bit linear PCM
 • Program
  • Oscillator : OSC1 (Single), OSC1+2 (Double): Stereo multisamples are supported 4 velocity zones per oscillator, with switching, crossfades and layers.
  • Filters : Four types of filter routing (single, serial, parallel, 24 dB). Two multi-mode filters per voice (low pass, high pass, band pass, band reject)
  • Modulation For each voice, two envelope generators (Filter & Amp), two LFOs, two key tracking generators (Filter & Amp), and two AMS mixers. In addition, pitch EG, common LFO, and two common key tracking generators
 • Combination:
  • Timbres: Up to 16 timbres, switchable via key zone or velocity zone, layer and crossfade supported, Tone Adjust function allows program settings to be offset
  • Master Keyboard functionality: These allow you to control external MIDI devices
 • Drumkits: Stereo and mono drumsamples. 4-way velocity switches with crossfades and adjustable crossfade shapes (Linear, Power, Layer).
 • User combinations: 896 (384 af fabriek ingeladen)
 • User programs: 1280 (768 af fabriek ingeladen)
 • User drum kits: 58 (42 af fabriek ingeladen)
 • Preset programs: 265 (256 GM2 Programs + 9 GM2 Drum Programs)
 • Favorite memories: 128 (16 favorites × 8 banks)
 • Effects:
  • Insert effects: 5 Insert Effects In-line processing; stereo in - stereo out. Master effects 2
  • Master Effects: Two effects sends; stereo in - stereo out.
  • Effects types: Total of 134 types (select from 74 types for insert effects, 101 types of master effect 1, and 120 types for master effect 2)
  • Modulation: Dynamic Modulation
  • Effects Control Bus Stereo side-chaining for limiter, gates, vocoders, etc.
 • Arpeggiator
 • Step sequencer
 • Drum Track (772 patterns)
 • Pad sampler (16 pads × 8 banks )
 • Audio recorder
  • Format: PCM audio format 48kHz/16bit
  • Import: WAVE format (file name extension: wav ) 44.1kHz/16bit, 48kHz/16bit stereo
  • Export: WAVE format (file name extension: .wav) 48kHz/16bit, stereo
  • Recording Time: Maximum continuous recording time: 3 hours (Depends on the SD card used; approximately 90 minutes per 1 GB)
  • Number of Songs: Up to 200 songs
 • Aansluitingen:
  • Output L:Mono of L/R (2 x 6.3 mm mono-jack)
  • Hoofdtelefoon uitgang (3.5 mm stereo-jack)
  • Line ingang (3.5 mm stereo-jack)
  • Microfoon Ingang (6.3 mm mono-jack)
  • Damper ingang (6.3 mm mono-jack)
  • Switch ingang (6.3 mm mono-jack)
  • Pedal ingang (6.3 mm mono-jack)
  • MIDI IN / OUT 5P DIN
  • USB-B
  • SD card slot (Max SDHC 32 GB)
 • Voeding: Adapter 9V DC of 6 x AA batterijen (tot 6 uur maximaal)
 • Afmetingen: 1448 x 383 x 136 mm
 • Gewicht: 12,3 kg
 • Kleur: Dark Blue
 • Wordt geleverd inclusief 9V DC Adapter en Quick start guide

Recensies

Schrijf uw recensie

Korg Kross 2-88 Synthesizer Workstation

Korg Kross 2-88 Synthesizer Workstation

De Korg Kross 2-88, de langverwachte opvolger van de KROSS, is een compact, draagbaar workstation met een enorm scala aan sounds. Terwijl het zijn karaktertrekken als ultralichtgewicht, compact en in staat te werken op batterijen behoudt, breidt dit nieuwe model de sounds en functionaliteit van de KROSS gigantisch uit. Aanvullend op de meer dan duizend voorgeprogrammeerde sounds is er een PCM-geheugenuitbreiding toegevoegd. Eveneens nieuw is de pad sampler die volwaardige sampling mogelijk maakt en de functionaliteit van een USB-audio/MIDI-interface. De kleurstelling is zelfs nóg hipper en de gebruikersinterface maakt zelfs voor beginners intuïtieve bediening mogelijk.

Kies moeiteloos het geluid dat je wilt bespelen, modelleer dit naar je fantasie, sample een geluid, creëer frases en ritmes, neem je vocalen of je gitaar op, neem de KROSS 2 mee op het podium en perform. Wat je artistieke invalshoek ook is, jij kunt het laten gebeuren. De KROSS 2 is een veelzijdig synthesizerplatform met creatieve vrijheid in gedachten.

Eigenschappen:

 • Een royale selectie van meer dan 1.000 voorgeprogrammeerde sounds
 • 128MB aan PCM-geheugenuitbreiding ingebouwd en ondersteuning van optionele libraries
 • De rijke, expressieve kracht van de EDS-i sound engine en een royale selectie effecten met 134 types
 • Uitmuntende samplefunctionaliteit en 16 samplepads
 • De lay-out van het bedieningspaneel biedt toegang tot functies zonder dat je de weg kwijtraakt
 • Realtime bedieningssectie voor snelle bewerking van parameters
 • Favorite-functie waarmee je 128 vaak gebruikte sounds kunt vastleggen en oproepen
 • Snel aanbrengen van splits of layers door middel van een enkele druktoets
 • Ultralichtgewicht, compacte behuizing: het model mat 61 toetsen weegt slechts 3,8kg; lichtste in zijn klasse
 • Lange batterijgebruiksduur: zes AA-batterijen leveren to zeven uur gebruik
 • Een line-up met kleuren in een ongeëvenaarde afwerking die zijn klasse overstijgt
 • Audiospeler/recorder die eenvoudig kan worden getriggerd door middel van de pads
 • Sequencer, drumspoor en arpeggiator om je songproductie te ondersteunen
 • Royaal aanbod van ingangen voor zanger-instrumentalisten of vocoder-gebruik zonder de noodzaak van extra apparatuur
 • Fungeert ook als USB-audio-interface


 

Schrijf uw recensie


Product Video

Download

Quickstart Guide

Korg Kross 2-88 Quickstart Guide

Download (4.59M)

Handleiding

Korg Kross 2-88 Handleiding

Download (4.14M)

Datasheet

Artikelnummer: 12760
Voorwaarde: Nieuw product
Merk:
Leverancier Code: K.KOKS KRS2-88DB
EAN: 4959112172043
Aantal Toetsen 88 Toets
Kleur Blauw

Nieuwsbrief